Paloheinä:hiihto

Maastohiihtoa voi harrastaa Helsingissäkin ja Paloheinä tarjoaa siihen oivallisen mahdollisuuden. Paloheinä on keskuspuiston pohjoisinta aluetta, joka ulottuu aina Vantaanjoelle saakka. 

Paloheinän ladut avataan heti säiden salliessa ja hiihtokausi jatkuu pitkälle kevääseen. Monipuoliset ja hyvin hoidetut ladut houkuttelevat paikalle pääkaupunkiseudun hiihtäjiä välillä melkeinpä ruuhkaksi asti.


Ladut lähtevät Paloheinän ulkoilukeskuksesta (Paloheinäntie 124). Kuntoaan ja sykettään voi käydä kohottamassa 1,8 kilometrin, kolmen kilometrin, viiden kilometrin tai 7,5 kilometrin pituisilla laduilla. Kaikki ladut ovat valaistuja. 

Talvisin voi hiihtää myös esimerkiksi Olympiastadionilta koko Keskuspuiston läpi Paloheinän majalle. Haltialan suuntaan lähtevät peltoladut taasen ovat erinomainen koko perheen hiihtoretken kohde.


Paloheinän ulkoilukeskuksessa on talvisin maastohiihtopalvelu josta voi vuokrata laadukkaat hiihtovälineet joko yhden hiihtokerran ajaksi tai vaikka koko viikoksi. Hiihtopalvelusta voi vuokrata myös lumikenkiä. Jotta suksi luistaisi mutta myös pitäisi, hiihtopalveluun voi myös tuoda omat sukset voideltaviksi ja huollettaviksi. Hiihtopalvelun voitelijoilta saa neuvoa ja opastusta suksien oikeanlaiseen voiteluun ja huoltoon.  Hiihtopalvelussa tehdään myös massahiihtovoiteluita. 


Jos tuntuu siltä, että oma hiihtotaito kaipaa petraamista voi Paloheinässä osallistua Suomen Ladun järjestämille hiihtokursseille.  Kursseja on niin lapsille kuin aikuisillekin. Ulkomaalaisia ilahduttaa englanninkielinen hiihtokurssi. Hiihtotaitoaan voi parantaa niin perinteisen kuin luisteluhiihdonkin kursseilla.  Muumihiihtokoulussa 4-7 –vuotiaat lapset oppivat hiihdon tekniikkaa lorujen ja leikkien varjolla.


Paloheinässä on myös ulkoilumaja, jossa on pukuhuoneet, sauna sekä kahvila. ©2008 Paloheinä.fi